Api_Privacy B.V. is een organisatie die zich uitsluitend bezighoudt met privacy vraagstukken. Wij helpen ondernemers om te gaan met privacywetgeving, zodat u bewust bekwaam uw digitale zorgplicht kunt invullen.

Waarom een privacy expert?

U heeft immers al uitvoering gegeven aan de AVG; een verwerkingsregister opgesteld, verwerkersovereenkomsten afgesloten, eventueel een privacy statement gepubliceerd en daarmee  voldaan aan uw verplichtingen sinds de invoering van de AVG.

Door de vele publiciteit rondom de AVG bent u immers bewust dat u verantwoordelijk bent en wordt gehouden voor nakoming van de AVG. Niet of onvoldoende nakoming van deze verplichting maakt dan ook dat u bewust onbekwaam handelt, met alle risico’s van dien.

Bent u écht wel zeker dat u voldoet aan de regels van de AVG?

Het is hoog tijd om privacy expertise in te huren. Juist nu bent u nog in de gelegenheid om bij te sturen en verdere invulling te geven aan uw digitale zorgplicht. Niet door alleen formeel de AVG regels te volgen, maar door te handelen in uw belang als verantwoordelijke en in belang van uw bedrijf.

Wat mag u van ons als privacy expert verwachten?

Het inschakelen van een privacy expert betekent actief omgaan met de digitale zorgplicht van uw bedrijf. Hierdoor wordt een onzekere gebeurtenis, waarbij vertrouwelijke informatie over een persoon of over uw bedrijf wordt vrijgegeven of wordt verstrekt, teruggebracht naar een op uw bedrijf afgestemd aanvaardbaar risico.

Hoe word je een privacy expert?

Een privacy expert is continue in opleiding om kennis te vergroten en verdiepen. Wij hebben een CDPO® certificering met permanente educatieverplichting, zijn lid van het IAPP en doorlopen de certificeringstrajecten. Wij zijn lid van de Vereniging van Privacy Recht, de Nederlandse Vereniging voor Informatietechnologie en Recht, participeren in netwerken om met andere privacy experts in gesprek te komen en te blijven. Ook zijn wij in opleiding tot senior ICT jurist.

Wij werken graag samen met de ICT dienstverleners van klanten om in het belang van onze klant samen te werken aan een digitaal veilige omgeving. Op deze manier kunnen wij onze klanten veel beter helpen.